• 27 maart: Dag van het theater

27 maart: Dag van het theater

Een volledig rond gebouw, dat als een schijf uit het maaiveld oprijst, gedeeltelijk verzonken in de grond van Landgoed de Horst in Driebergen. Het is een eerbetoon aan Charles Maitland (1911 – 2008), de oprichter van de Baak. Charles Maitland ondertekende het belang en de toegevoegde waarde van een bijzondere leeromgeving voor de Baak, gevoed door elementen uit de kunst, cultuur en natuur. 

Maitland is een theater voor iedereen. Allerlei bijeenkomsten tot 275 personen kunnen hier georganiseerd worden. Van congressen en lezingen tot theater- en muziekvoorstellingen en van uitgebreide diners tot een feestavond.

Het theater is multifunctioneel. Zo kan een groot gedeelte van de tribune ingeklapt worden, beschikt het over een flexibele wand en een tribune op het dak. Maitland is uiteraard uitgerust met de modernste audiovisuele apparatuur en een lift, zodat het theater echt voor iedereen toegankelijk is. 

Iedere maand wordt er een culturele voorstelling georganiseerd. In het theater zijn al vele voorstellingen gegeven. Zo is de Metropole Orkest Big Band al twee keer geweest, gaf Michiel Borstlap afgelopen februari een prachtig piano concert en zo is ook Dancing Lane 25 april 2015 voor de tweede keer te zien!