• Bijzondere bezoekers: Ride2Recovery

Bijzondere bezoekers: Ride2Recovery

De Tour de France in Utrecht bracht veel mooie bezoekers op de been, zo ook op Landgoed de Horst. Met veel plezier hebben wij afgelopen week een groep Internationale oorlogsveteranen op Landgoed de Horst te gast gehad via Ride2Recovery.

De groep was een gemeleerd gezelschap met Amerikanen, Duitsers, Portugezen, Spanjaarden en Nederlanders. Allemaal oud-militairen die gewond zijn geraakt in uitzending. Sommigen zichtbaar gewond met lichamelijke schade, maar veelal waren het oorlogsveteranen met PTSS (Post traumatisch Stress Syndroom).

Deze groep vindt rust en kracht door fietsen. Ze hebben de Tour de France aangegrepen voor een bezoek aan Nederland. In het tour weekend hebben ze genoten van Le grand Depart in Utrecht en vervolgens zijn ze gaan fietsen op de Utrechtse Heuvelrug via diverse oorlogsmonumenten en militaire begraafplaatsen in de regio.

Afgelopen dinsdag zijn ze vertrokken om hun tour voort te zetten naar Duitsland, naar een concentratiekamp. Ze fietsen ongeveer 100km per dag.

In september fietsen een aantal van hen van Nederland naar Sarajevo in 3 weken. Dat is 2100 km. Daarbij komen ze langs kampen waar mensen gestationeerd waren 19 jaar geleden. Door fietsen kunnen ze even afstand nemen en tegelijk ook grenzen opzoeken om zichzelf tegen te komen.

Een mooi initiatief! Ride2Recovery; a pleasure to have them here!