• Boekpresentatie Het Boschhuis - Pauline Broekema

Boekpresentatie Het Boschhuis - Pauline Broekema

“Dramatisch en meeslepend” noemde NRC Handelsblad haar boek Het Boschhuis en gaf het vier sterren.
Dagblad Trouw roemde het eveneens: “Met haar stijl en gevoel voor detail weet Broekema aangrijpende beelden uit de geschiedenis tevoorschijn te toveren”
Het laatste boek van NOS verslaggeefster en schrijfster Pauline Broekema is lovend ontvangen. Het verhaal over haar familie is inmiddels toe aan de vierde druk.
De bezetting speelt een belangrijke rol in Het Boschhuis. Net zoals in haar eerdere werk. De oorlog zal één van de onderwerpen zijn die ze aanroert in haar lezing op woensdagavond 29 april  voor de Bibliotheek Z-O-U-T die daarvoor speciaal het theater Maitland in Driebergen heeft gehuurd.
Ze heeft banden met de bibliotheek, zegt Pauline. “Mijn collega en vriendin Helma Coolman met wie ik “In het Puin van het getto” schreef werd  Zoutschrijver in 2013. Ik weet nog hoe trots ik daar op was.”

Ook de streek heeft een bijzondere betekenis voor Pauline Broekema. “Mijn oom Pieter ter Beek werd in november 1944 in Veenendaal gefusilleerd. De laatste weken voor zijn dood kon ik reconstrueren aan de hand van documenten in het Nationaal Archief. In Het Boschhuis schrijf ik uitvoerig over hem. En beschrijf zo wat andere verzetsmensen, ook die van de Utrechtse Heuvelrug, tijdens de bezetting hebben meegemaakt.” 
Pauline Broekema hield in 2013 de 4 mei voordracht in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking.

Meer informatie en kaartverkoop is te vinden in onze evenementenagenda.