• De maand van de spiritualiteit

De maand van de spiritualiteit

Inspiratie en zingeving zijn belangrijke kernwoorden voor onze locatie. Op verschillende manieren is Landgoed de Horst ingericht om hieraan bij te dragen. Dit doen we door verschillende Kunst & Poëzieprojecten te organiseren die terug te vinden zijn in de trainings- en congresruimtes. 

De maand van de spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is in het leven geroepen om toegankelijk te zijn voor iedereen met interesse in spiritualiteit in de breedste zin van het woord. Ongeacht de leeftijd, sekse of religieuze achtergrond. Dit jaar is het thema compassie:

Ieder mens is in staat tot oprechte bezorgdheid voor het welzijn van anderen. Maar in onze tijd van economische crisis en concurrentiedenken voeren individualisme, leedvermaak en cynisme vaak de boventoon. Toch toont psychologisch onderzoek aan dat lief zijn voor jezelf en anderen helpt om gelukkig te zijn. Maar hoe doe je dat als mild en tevreden zijn niet je sterkste kant is? Compassie begint met het accepteren van je eigen kwetsbaarheid en ‘tekortkomingen’. Liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf is de sleutel tot medemenselijkheid en verbinding met de ander.

Lees meer over het thema van dit jaar op: www.maandvandespiritualiteit.nl. In deze maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd om kennis te maken met spiritualiteit. Klik hier om de activiteitenkalender te bekijken.

Op Landgoed de Horst worden regelmatig spirituele bijeenkomsten zoals retraites georganiseerd door verschillende bedrijven.  Via onze partners is het mogelijk om een yoga-sessie toe te voegen aan je bijeenkomst.

In het weekend van 24 tot en met 26 februari organiseert Onesta een retraiteweekend op Landgoed de Horst. Klik hier voor meer informatie.