• Een collega aan het woord... Esther Kelders

Een collega aan het woord... Esther Kelders

Mijn eerste ontmoeting met Esther was ook de eerste keer dat ik op het landgoed was, ik was er voor mijn sollicitatiegesprek. Ietwat nerveus stapte ik het prachtige Landhuis binnen, het eerste gezicht dat ik tegen kwam was die van Esther. Een vriendelijk gezicht, dat ervoor zorgde dat mijn zenuwen weg ebde en ik een gevoel kreeg alsof ik thuis was.

Dat is precies de reden waarom ik Esther zo graag wilde interviewen. Als ik namelijk denk aan gastvrijheid, dan denk ik aan Esther. Esther is Front Office Manager op Landgoed de Horst en vervult deze positie al iets meer dan een jaar. Ik ben benieuwd naar haar en naar haar beweegredenen.

Op het landgoed zijn 11 gebouwen en 4 recepties, het landgoed is dus groot in omvang. Vaak helpt Esther dan ook de gasten met de weg te vinden. Verder ontvangt zij de gasten, heet zij hen welkom en zorgt zij er vooral voor dat de gasten zich thuis voelen. Zij geniet telkens weer van het ont-zorgen van gasten, daar haalt zij energie uit.

Zij vertelt dat de gasten vaak veel aan hun hoofd hebben, omdat men bezig is zich te focussen op het leerproces. Esther vindt het dan ook belangrijk dat zij er is voor de gasten wanneer zij haar nodig hebben en daar heeft zij voelsprieten voor. Zij vertelt namelijk dat zij het aanvoelt wanneer de gast haar nodig heeft en geeft aan dat zij echt is gemaakt voor hospitality. Als het aan haar ligt werkt zij haar leven lang op het landgoed en vertelt zij dat zonder haar gasten haar werk niet compleet is.

Ik vertel over mijn eerste ontmoeting met haar en zij geeft aan het zich nog te herinneren, wat mij compleet verrast omdat zij zoveel mensen ontmoet op een dag. Vervolgens hebben wij het over impressies van het landgoed. Zij vertelt dat haar favoriete plek op het landgoed de Salon is vanwege de kleur van de ruimte en het verhaal van de omgekeerde boeken. Ik vind het mooi dat zij juist de omgekeerde boeken, een kunst uiting, noemt en vraag daar dan ook over door. De kunst is er om gasten te laten nadenken, anders te denken en dat intrigeert haar.

Maar ook de Blauwe Kei is een favoriet, het is een klein prachtig plekje in een prachtig bos. Echter in de lente kiest zij dan toch voor het terras achter het Landhuis. Alle seizoenen hebben zo hun eigen charme op het landgoed maar de lente zorgt er voor dat alles weer groeit en bloeit. Het landgoed beschrijft zij dan ook als afwisselend, prachtig en rustgevend.

Als ik aan haar vraag wat vitaliteit voor haar betekent geeft zij aan dat voor haar de work life balance goed dient te zijn. In haar vrije tijd houdt zij niet echt van sporten en daarom vindt zij het ideaal dat zij op het landgoed toch haar beweging heeft in de frisse lucht. Ook hecht zij zelf veel waarde aan gezonde, biologische en verse voeding.

Kortom op het landgoed werkt zij graag. De Baak geeft haar de ideale combinatie, omringd worden met de gasten, een goede work life balance, aandacht voor mindset, gezonde voeding, lekker wandelen en buiten zijn.

De vrouw die voor mij zit zie ik als een van de gezichten van hospitality. Ervaar het zelf wanneer u op het landgoed bent. Maak een praatje met Esther en u zult zich vrijwel meteen thuis voelen op het landgoed.


Cheyenne Seraus