• Expositie “Another World” van Annemiek Vera

Expositie “Another World” van Annemiek Vera

Landgoed de Horst tentoonstelt een wisselde kunstexpositie in gebouw Banning (nr 4) om men aan het denken te zetten en te inspireren. Ben je op het landgoed voor een vergadering, training of congres loop dan zeker even langs om de kunstwerken te bewonderen.

Tot en met eind november is de expositie van Annemiek Vera te zien genaamd: “Another World”. Dit vertelt Annemiek over de kunstwerken: ‘Ik ben altijd geraakt en geboeid geweest door hoe gebeurtenissen, het verleden, gevoelens of emoties van invloed zijn op iemands leven. Hoe deze zich zó verankeren in ons dat zij van invloed zijn op hoe wij ons bewegen in het leven. Er veel is dat we niet van elkaar weten; niet kunnen weten, dus niet direct zien. Dit, omdat we de context die ons innerlijk heeft gevormd van elkaar niet kennen. Veel mensen hebben daardoor gemoedstoestanden, gevoelens of innerlijke kwaliteiten die voor ons verborgen blijven. Maar als we iets niet laten zien, betekent het niet dat het er niet is. Achter het uiterlijk bevinden zich dieper liggende lagen die met moeite of met liefde kunnen worden blootgelegd.
 
Wanneer je de dingen die je verborgen houdt een plek geeft, kun je bevrijd worden van gedragspatronen die daarvan het gevolg zijn. Ze in stand houden, naar jezelf en je omgeving, is een dekmantel, die je kleiner maakt dan je in werkelijkheid bent. Je kwetsbaarheid tonen geeft rust en is een weg naar binnen, waardoor je intuïtie en je eigen gevoelswereld ruimte krijgen. Dat is wat ik met mijn schilderijen beoog; laten zien dat er achter de oppervlakte dieper liggende, niet direct zichtbare lagen zijn; een verborgen gehouden innerlijke wereld. Another world. Mijn werk zet je oog in oog met kwetsbaarheid; met een unieke bezielde binnenwereld die zoveel schoonheid bevat en ontroering kan oproepen’.

Voor het samenstellen van de kunstexpositie werken wij samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Wil jij je ook laten inspireren tijdens een vergadering, workshop of evenement? Bekijk hier onze arrangementen.