• Frisse zomerse smaakwaters

Frisse zomerse smaakwaters

Op Landgoed de Horst zijn twee heerlijke en gezonde nieuwe smaakwaters te proeven. Deze smaakwaters zijn ’s middags beschikbaar in de lounges van de verschillende gebouwen, om uzelf zo goed mogelijk op te laden voor de rest van de dag. De ingrediënten die in deze waters gebruikt worden bevatten allerlei stoffen die goed voor u zijn en waar u energie van krijgt. Onze chef geeft wat meer uitleg over deze smaakwaters en hun werking en deelt ook zijn bijzondere recepten met u.

Smaakwater van yuzu, papaya en citroengras
Een heerlijke combinatie en tevens erg gezond. Yuzu is een gele Japanse citrus vrucht met een heerlijke complexe smaak van mandarijn en cedercitroen en bevat Puerarine wat een nog sterkere werking heeft dan antioxidanten en vitaminen. De exotische vrucht papaya is een zuiverende vrucht, helpt virussen in het lichaam te bestrijden en is rijk aan vitaminen. De frisse toevoeging van citroengras, die er tevens voor zorgt dat uw concentratievermogen en alertheid wordt vergroot, maakt het drankje compleet en een heerlijk drankje voor deze warme zomerdagen.

Groene ice tea met citrus en gember
Een heerlijke ice tea perfect voor de zomer. Groene thee bevat veel waardevolle polyfenolen, deze polyfenolen zijn zeer krachtige antioxidanten, die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen die schade doen aan ons lichaam. De citrus in de ice tea zorgt voor een ietwat zure(maar lekkere) smaak en zorgt ervoor dat uw alertheid en concentratievermogen worden vergroot. Verder zit er ook een beetje gember in het drankje wat zorgt voor een ietwat pittige smaak en tegelijkertijd helpt tegen vermoeidheid. Wat het drankje helemaal af maakt is de frisse smaak van munt en dragon, die beide zorgen voor de bevordering van de spijsvertering. Kortom een lekker maar ook gezond drankje!

Heeft u inmiddels al dorst gekregen en wilt u thuis ook nog genieten van deze smaakwaters? Dat kan! Hieronder vindt u het recept voor de verfrissende en energieke smaakwaters.

Smaakwater van yuzu, papaya en citroengras
8dl water
1 papaya
2dl papaya sap of coulis
1 stengel citroengras
1 flesje yuzu sap (te verkrijgen bij de toko)

Bereidingswijze:
Snijd de papaya zonder te schillen in grove repen. Sla met een pan een aantal keer flink op het citroengras om het te kneuzen. Meng vervolgens het water, papaya sap en yuzu sap en voeg hier het citroengras en papaya aan toe en laat circa 2 uur trekken.

Groene ice tea met citrus en gember
2 liter water
3 zakjes groene thee
15 gram verse gember in plakken
1 limoen, 1 sinaasappel 1 citroen
3 takken mint
3 takken dragon

Bereidingswijze: 
Breng 2 liter water met gember aan de kook. Als het kookt kunt u het water van het vuur halen. Voeg vervolgens de theezakjes, mint, dragon en de schillen van de limoen, sinaasappel eraan toe. Laat dit 1 uur intrekken. Zeef daarna het water en voeg het sap van de limoen, sinaasappel en de citroen naar smaak eraan toe.