• Gedichten van Ineke Riem op Learning Lane

Gedichten van Ineke Riem op Learning Lane

Kunst wordt op het landgoed ingezet als bron van inspiratie. Op Landgoed de Horst vindt u poëzie, objecten, beelden, foto’s en andere kunstuitingen. Kijken naar kunst en het lezen van poëzie versterken de beleving en prikkelen de fantasie.

Vanaf heden tot 3 december zullen 7 gedichten uit de bundel Alle zeeën zijn geduldig te zien en te lezen zijn op de Learning Lane.

Ineke Riem (1980) is schrijver en dichter. Ze studeerde Nederlands in Groningen en een jaar Beeld en Taal aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 2013 verscheen haar debuutroman Zeven pogingen om een geliefde te wekken waarin een dorpsgemeenschap zich moet bevrijden van bekrompenheid en vastgeroeste ideeën om een bewusteloos meisje weer wakker te kunnen krijgen. Het boek stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs en werd onder meer bekroond met de Bronzen Uil, de Vlaamse prijs voor de beste debuutroman.

In mei van dit jaar verscheen Riems eerste dichtbundel Alle zeeën zijn geduldig die door haarzelf werd geïllustreerd. In de gedichten spelen de kindertijd, dromen en persoonlijke groei een grote rol, gecombineerd met de roots van de auteur, de Zuid-Hollandse eilanden. De bundel is te koop bij de receptie van het landhuis.

Hier alvast een voorproefje:

Wind in de zielen

Goed nieuws in tijden van twijfel:
volgens schattingen neemt de voorraad inventiviteit alleen maar toe.
Tegen 2050 wordt creativiteit losgetrild uit de rotsen.

De opwarming van de mensheid veroorzaakt een opmerkelijke ommezwaai
van de zon. Uit nood geboren lente laat wereldwijd een lofzang waaien.

De aarde raakt in hoog tempo door zijn doemdenkers heen.
Proefboringen naar het nirwana tonen aan dat het puurste
de mens kan opwekken in de diepzee van het hart.

http://www.inekeriem.nl/