• Heerlijke zelfgemaakte honing

Heerlijke zelfgemaakte honing

Een van de kernwaarden van Landgoed de Horst is ‘duurzaamheid’. De locatie streeft naar het kiezen voor verantwoorde producten door het volgen van duurzame werkwijzen. Daarom is gekozen om een bijenvolk te verzorgen, om uitsterving te helpen voorkomen. Bij de kruidentuin, achter de Orangerie leven onze bijen. De variatie in het voedselaanbod neemt hierdoor af, doordat groente en fruit voor een deel afhankelijk zijn van de bestuiving door bijen. Het verzorgen van gezonde en vitale voeding is erg belangrijk voor Landgoed de horst, om zo op de energiebehoeften aan te sluiten van mensen die op het landgoed vergaderen of een training volgen.

In september is de honing geslingerd op het landgoed. Honing slingeren begint met de raampjes uit de honingkamer te halen en deze vrij van bijen te maken. Daarna worden de waslaagjes verwijderd aan beide kanten van het raam, zodat het raam in de honingslinger kan worden geplaatst. In de honingslinger bevind zich een korf die met hoge snelheid wordt rondgedraaid. Op deze manier wordt de honing uit de cellen geslingerd tegen de wand van het honingvat en kan zo naar beneden glijden. De honing loopt zo het mengvat in door een dubbele zeef waar de wasresten in achterblijven.

Het resultaat is een heerlijke pot honing, waar Landgoed de Horst noten aan heeft toegevoegd. Deze goede combinatie wordt vaak gebruikt voor het dessert. Wil jij dit proeven? Dat kan. Je bent van harte welkom op Landgoed de Horst, waar het ook mogelijk is om te vergaderen. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om te overnachten.