• Het Fonds Erfgoedparels biedt Landgoed de Horst een subsidie aan

Het Fonds Erfgoedparels biedt Landgoed de Horst een subsidie aan

Het landhuis is de ontmoetingsplaats op Landgoed de Horst en is gebouwd in 1835. Een rentenier uit Zeist kocht een oude boerderij met omliggend land. Hij liet op het terrein een herenhuis bouwen: het landhuis. Tegenwoordig is het een monumentaal gebouw, waarbij het van groot belang is dat deze goed onderhoud wordt. Dankzij het Fonds Erfgoedparels kunnen we dit jaar het dak gaan renoveren.

Het Fonds Erfgoedparels, ook wel het Parelfonds, is in 2007 ingesteld door Provinciale Staten. Het fonds is in het leven geroepen om bij te dragen aan de restauratie van rijksmonumenten binnen de provincie die geen woonhuis zijn. Er is sinds 2008 ruim twintig miljoen euro aan subsidie verstrekt aan 81 projecten voor restauraties. Deze projecten vallen binnen de categorieën historische buitenplaatsen, kerken en industrieel erfgoed. Het Fonds Erfgoedparels heeft Landgoed de Horst een maximale subsidie aangeboden. Deze bijdrage is voor het restaureren van het leien dak van het landhuis. 

 

Met veel enthousiasme kijken wij vooruit naar het eind resultaat! Wij zijn het Fonds Erfgoedparels dankbaar voor de subsidie. Hierdoor kunnen wij de optimale leerlocatie blijven bieden voor jouw bijeenkomst, vergadering of training. Bekijk hier onze arrangementen.