• Het is weer Poëzieweek!

Het is weer Poëzieweek!

Kunst & Poëzie is belangrijk voor Landgoed de Horst omdat het helpt om op eigen wijze naar de werkelijkheid te kijken en daarin onverwacht andere mogelijkheden te zien. Op deze manier proberen wij onze gasten op het landgoed te inspireren. Tijdens de Poëzieweek bregen we dit graag extra onder de aandacht. 

Ook dit jaar gaat de Poëzieweek traditiegetrouw op de laatste donderdag van januari van start, op Gedichtendag. Gedichtendag is het poëziefeest van Nederland en Vlaanderen en wordt sinds 2000 georganiseerd door Poetry International Rotterdam. De hele week worden door het hele land optredens, publicaties, prijzen en activiteiten georganiseerd. Kijk voor de activiteiten bij jou in de buurt op www.poezieweek.com.

Bij besteding van minimaal € 12,50 aan poëzie, ontvang je een poëziegeschenk. Het geschenk, Rotterdamse kost, is geschreven door Jules Deelder met het thema: humor. Jules toert door het land, dus als je hem een keer in het echt wilt zien is dit je kans! Hij geeft de hele week interviews, optredens en signeersessies. Op 27 januari is hij in Utrecht in Tivoli/Vredenburg voor de NK Poetry Slam. Hier strijden de acht beste slamdichters om de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2017. De avond wordt gepresenteerd door de winnaars van 2009 en 2010 Ellen Deckwitz en Daan Doesborgh.

Het hele jaar is er de mogelijkheid om je te laten inspireren door de poëzie op Landgoed de Horst in Driebergen. Kom gerust een keertje langs om dit moois te bewonderen. Bekijk hier onze vergader- en congresarrangementen. Of boek een luxe hotelkamer voor in het weekend.