• Internationale Vrouwendag

Internationale Vrouwendag

 

Bij Landgoed de Horst is alles erop gericht om goed te kunnen leren en het beste uit uzelf te halen. Een inspirerend verhaal over educatie delen wij daarom graag met u.

Kakenya groeide op in een klein dorpje in Kenia en ontfermde zich over haar 7 broertjes en zusjes. Al vanaf jongs af aan droomde zij er al van om docent te worden. Echter groeide zij op in een Maasai stam, dat betekende dat zij ook de tradiotionele Maasai-‘rite de passage’ van vrouwenbesnijdenis zou moeten ondergaan. Zij maakt een deal met haar vader, zij zou dit alleen ondergaan als zij naar school mocht gaan. Haar vader stemde in. Wanneer ze de leeftijd van 13 had bereikt behoorde ze tot de ruim 2 miljoen vrouwen die een vrouwenbesnijdenis zijn ondergaan.

Kakenya studeerde af aan de middelbare school met hoge cijfers en wilde haar droom vervolgen. Om haar droom waar te maken besloot zij te studeren aan een universiteit in de Verenigde Staten. Dit keer onderhandelde zij met de dorpsoudsten, zij beloofde dat zij na haar studie terug zou komen en mee zou helpen om een ziekenhuis en een school te bouwen. Het is het begin van de educatieve reis van één die het lot van 125 jonge vrouwen veranderde.