• Internationale Yoga Dag

Internationale Yoga Dag

Yoga zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit en bewuster bent van alles dat je doet. Dit heeft positieve effecten op je directe omgeving. Vandaag, 21 juni, is het Internationale Yoga Dag. Het doel van deze dag is om met behulp van yoga bij te dragen aan een betere wereld. Een betere wereld begint immers bij jezelf. 

Het woord 'yoga' is afgeleid van het woordt 'Yuj' dat 'verbinding' betekent. Hierbij gaat het om de verbinding tussen je lichaam en geest.

Yoga bestaat uit het aannemen van fysieke houdingen en oefeningen die je lichaam niet alleen sterker en gezonder maken, maar ook je geest. 

Yoga zorgt ervoor dat je bewuster wordt van je lichaam. Hierdoor volgt ook je geestelijke bewustwording en omgekeerd. Door je lichaam met aandacht te voelen, vergroot je het innerlijke bewustzijn. Je verkrijgt inzichten in de verhoudingen tussen denken en voelen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je je volledig kunt ontspannen. 

In het kader van Internationale Yoga Dag worden er vandaag door heel Nederland verschillende yoga-activiteiten georganiseerd. 

Op het landgoed gebeurt het regelmatig dat een yoga-sessie in het programma wordt opgenomen. Bij het boeken van een arrangement kun je dit toevoegen aan je bijeenkomst.