• Leerwerktraject gestart in het bos op het landgoed

Leerwerktraject gestart in het bos op het landgoed

Leren staat centraal op Landgoed de Horst. Sinds kort is er bij ons in Driebergen een leerwerktraject gestart voor de groenvoorziening op het landgoed, in samenwerking met het WGSP en de Regionale Sociale Dienst.

In het kader van de participatiewet is er een traject ontwikkeld met gegarandeerde uitstroom naar duurzaam betaald werk voor betrokkenen in het hoveniers-vak. De deelnemers krijgen een opleiding en (veiligheids)trainingen voordat zij op het landgoed komen werken. In het bos van het landgoed komen twee keer per week deelnemers van het leerwerktraject werken. Hier leren zij een werkritme oppakken en sociale vaardigheden. De medewerkers van het landgoed willen alle deelnemers het gevoel geven dat ze ergens bij horen.

Kom je op bezoek op het landgoed? Maak dan eens een wandeling door het bos. Kom je een deelnemer tegen, te herkennen aan ‘groene’ kleding, maak dan gerust een praatje! De samenwerking past goed bij onze thema’s duurzame inzetbaarheid, maatschappelijke betrokkenheid en is betekenisvol voor onze lokale verbinding. Tevens helpt het ons om het bos op te schonen en kunnen we leuke verblijfsplekken creëren.