• Nationale Pannenkoekendag!

Nationale Pannenkoekendag!

Vrijdag 24 maart is het Nationale Pannenkoekendag! De dag waarop het allemaal om de pannenkoek draait. Onze Chef-kok Martijn heeft speciaal voor jullie een heerlijke pannenkoekenrecept gemaakt: een flensjestaart met mokkamousse! 

Ingrediënten voor de flensjes:

  • 140 gram Bloem
  • 2,75 deciliter Melk
  • 4 stuks Eieren
  • 2 gram Zout
  • 10 gram Suiker
  • ½ stuks Limoenrasp
  • Olie om in te bakken

Ingrediënten voor de mokkamousse:

  • 2,5 deciliter sterke koffie
  • 75 gram Suiker
  • 8 bladeren Gelatine
  • 20 gram Pure chocolade
  • 2 deciliter Room

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten voor de flensjes, behalve de bloem en de olie. Mix hierna de bloem erdoorheen en roer met een garde totdat er geen klontjes inzitten. Laat het beslag even rusten. Bak hierna ongeveer 10 flensjes, na elkaar in de olie. 

Los de suiker voor de mokkamousse op in de warme koffie. Week de gelatine in koud water tot ze helemaal zacht zijn, voeg deze toe aan het koffie-suikermengsel. Voeg tot slot de chocolade toe en laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom lobbig en meng deze door het afgekoelde koffiemengsel. Zet het in de koelkast om op te stijven. 

Steek alle flensjes uit met een grote ring of bakblik. Leg een flensje op een groot bord en smeer deze in met een flinke laag mokkamousse. Leg hier bovenop een flensje en smeer deze ook in met een laag mokkamousse. Herhaal dit totdat alle flensjes op zijn. De mousse die over is kun je bovenop en aan de zijkanten smeren. Versier de taart met stukjes chocolade, amandelschijfjes, etc. 

Snijd een puntje af en serveer met een lekker bolletje vanille-ijs. 

Wil je een keer een andere soort pannenkoek uitproberen? Onze Chef-kok bij de Baak Seaside in Noordwijk heeft een heerlijk recept gemaakt voor het maken van een Injera, een pannenkoek uit Eritrea en Ethiopië. Deze kun je hier bekijken