• Onze leverancier... Peeze

Onze leverancier... Peeze

Het verhaal van Peeze
De gebroeders Gerrit en Willem begonnen in 1879 in een herberg nabij Hengelo met het branden van koffie voor de boeren in de omgeving. Door de keuze voor goede kwaliteit kregen ze een goede naam in de regio. Toen het bedrijf in de jaren negentig naar Arnhem verhuisde is Peeze zich gaan focussen op duurzaam ondernemen. “Het moest eerlijker én milieuvriendelijker. Onze koffie is 100% gecertificeerd en onze branderij is één van de meeste milieuvriendelijke ter wereld. Door continu te verduurzamen en te innoveren, staan we bekend als MVO-koploper en blijven we groeien.”

Peeze werkt alleen samen met 100% duurzame gecertificeerde koffieplantages. Hierdoor dragen alle koffiemelanges het Fairtrade Max Havelaar, BIO en/of het Rainforest Alliance keurmerk. In Arnhem worden de koffiebonen gebrand in één van de meest milieuvriendelijke branderijen ter wereld. Door het maken van duurzame keuzes zoals het hergebruik van restwarmte tot de aluminiumvrije verpakkingen produceert het bedrijf 100% klimaatneutraal. 

Kwaliteit en duurzaamheid vormen de rode draad bij Peeze. Om de ultieme smaak te bereiken werkt het bedrijf alleen met verse bonen. Per soort worden de bonen gebrand, om daarna te mixen om zo de perfecte smaakcombinatie te genereren. De espressobonen worden zelf op authentieke wijze dubbel gebrand! Na het branden gaan de bonen direct in de speciaal ontwikkelde aluminiumvrije verpakking. 

Benieuwd naar de lekkere koffie en thee van Peeze? Kom dan langs op Landgoed de Horst. Boek een vergaderarrangement, een congresarrangementen of blijf overnachten in ons hotel.