• Recept pompoensoep

Recept pompoensoep

De koks van Landgoed de Horst koken met lokale, duurzame en seizoensgebonden producten. Echte herfstproducten zijn terug te zien tijdens onze lunch en diner. Wij delen graag het recept van een pittige pompoensoep, zodat u ook thuis van deze soep kunt genieten.

Voor 4 personen heeft u de volgende ingrediënten nodig:
pompoen van ongeveer 1 kilo
400 ml kokosmelk
1 liter water
2 eetlepels rode currypasta
3 uien
2 teentjes knoflook
6 takjes peterselie
een klontje roomboter

Bereidingswijze:

Was de pompoen en snijd deze vervolgens in gelijkmatige blokken. De pitten en de draden verwijdert u. Wat goed is om te weten, is dat u de schil voor de soep kunt gebruiken, u hoeft de pompoen dus niet te schillen. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en fruit deze 2 minuten aan in een soeppan met een klontje roomboter. Voeg de pompoen toe en roer deze 2 minuten mee. Voeg de currypasta toe en laat deze nog een minuutje meebakken en voeg het water (gekookt) toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook, laat 10 minuten koken. Snijd de peterselie fijn en voeg 3/4 ook aan de soep toe. Haal na de 10 minuten koken de soep van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
Zet terug op het vuur en roer de kokosmelk er doorheen en serveer de soep met een beetje verse peterselie. En dan smullen maar!