• Recept met lavendel uit eigen tuin

Recept met lavendel uit eigen tuin

De zomer is in volle gang en de lavendel in onze kruidentuin staat vol in bloei! Tijd om de lavendel te delen!

Lavendel werd van oudsher een liefdeskruid genoemd. Wanneer je thee drinkt van lavendel, zal je dromen over je toekomstige liefde. Lavendel in het hoofdkussen brengt het romantische gevoel tot leven.

Van liefde worden we happy en gelukkig. Naar aanleiding van Something Special hebben onze koks een heerlijk recept met lavendel uit eigen tuin bedacht, om het geluksgevoel van een middag Something Special mee naar huis te nemen!

Je kunt je ook alvast inschrijven voor Something Special 2016!

Parfait voor 4 – 6 personen:
• 100 ml lichte, heldere honing 
• 1 theelepel verse lavendelbloemetjes
• 4 eidooiers
• desgewenst: 2 eetlepels Muscat wijn 
• 250 ml slagroom

Doe de honing samen de lavendelbloemetjes en 100 ml water in een steelpan. Verwarm heel lichtjes, al roerend, tot de honing is opgelost. Draai direct het vuur uit en laat de siroop 5 minuten staan. Breng in een wijde pan een laagje water aan de kook. Doe de eidooiers in een kom en hang die boven het kokende water (au bain marie). Begin te kloppen met een elektrische mixer en start na zo’n 20 seconden met het geleidelijk toevoegen van de honingsiroop. Blijf mixen tot zich langzamerhand een dikke, schuimige vla vormt. Haal de kom van de pan, voeg eventueel nog de muskaatwijn toe en schenk de eiervla door een zeef in een schone kom. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel door de vla. Schenk het mengsel in een met plasticfolie beklede cakevorm of dpvriesbak en laat de parfait minimaal 4 uur aanvriezen. Snijd hem voor het serveren in plakken en garneer desgewenst met een takje lavendel en/of met fruit.
Eet lekker!