• Recept: Tomaat gevuld met tomatenrisotto en rucola

Recept: Tomaat gevuld met tomatenrisotto en rucola

In de week van 5 tot en met 11 maart is het de Nationale Week Zonder Vlees. Ter inspiratie delen wij een vegetarisch recept van onze koks in Driebergen, die je ook thuis kunt maken. Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij Landgoed de Horst. Daarom serveren wij bij de lunch veel salades, groenten en vis. Lees hier meer over ons voedingsconcept.

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 4 grote tomaten
  • 150 g risottorijst
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 8 el tomatensaus
  • flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 gram pijnboompitten
  • 2 handjes rucola
  • zout en peper

Bereidingswijze

Breng 500 ml water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe en zet op een laag vuur. Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg regelmatig een scheut bouillon toe en roer regelmatig met een houten lepel over de bodem tot de rijst gaar is. 

Voeg de tomatensaus toe en haal de pan van het vuur. Roer de kaas en breng op smaak met zout en peper. Rooster de pijnpoompitten in een pan en hak de rucola fijn. Meng de rucola en de pijnboompitten door de risotto. 

Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en haal met een lepel het vruchtvlees eruit. Serveer de risotto in de tomaten. 

Tip: Houd je van lekker pittig eten, voeg dan een verse Spaanse peper toe.

Eet smakelijk!