• Zomers genieten van huisgemaakte honingparfait

Zomers genieten van huisgemaakte honingparfait

Goed eten, waar het kan biologisch en altijd passend bij de seizoenen! Goede en vitale voeding is een belangrijke bron van energie en onze gerechten zijn zo samengesteld dat u tijdens uw training in de juiste energie blijft. Vitale voeding staat bij ons hoog in het vaandel en is een essentieel onderdeel van onze bijeenkomsten en trainingen. Wij zouden het leuk vinden als we het genieten en verwennen kunnen laten voortduren tot bij u thuis in de keuken!

Graag delen wij met u het lievelings recept van (de zoontjes van) onze chefkok Ronald van den Berg; een heerlijke honing-parfait met appelsalsa. Met honing van onze eigen bijen-familie. Wij hebben namelijk een eigen bijenfamilie. Onze chefkok en een van onze marketing collega's hebben een opleiding tot imker gedaan en zorgen nu met veel plezier voor de bijen en de honing. Nog geen grote hoeveelheden, maar wel heerlijk zoet! Mocht u zelf geen bijenfamilie in de tuin hebben, dan kunt u uiteraard ook andere honing gebruiken.

Komt u snel weer proeven? Boek een van onze arrangementen voor uw vergadering, training of evenement op Landgoed de Horst of neem contact op met de collega’s van de reserveringsafdeling via 0343 556179 om de mogelijkheden te bespreken.

Recept voor honingparfait met appelsalsa
Voor 4 personen, voorbereidingstijd 25 minuten, wachttijd 360 minuten, bereidingstijd 15 minuten.

Ingrediënten
- 1/2 zakje pijnboompitten (a 65 gram)
- 2 eierdooiers
- 100 ml vloeibare honing
- 1 eiwit
- 2,5 dl slagroom
- 2 zoetzure appels
- 1 el boter
-75 gr bosbessen
-3 el calvados

Bereiding
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten. Klop daarna in een schaal de dooiers luchtig en romig. Voeg al mixend heel geleidelijk 75 ml honing toe. Klop daarna in een vetvrije schaal het eiwit stijf. Pak nu nog een derde kom en klop hierin de slagroom lobbig. Pak nu een bak welke je in de diepvries kan zetten en bekleed deze met plastic folie. Meng de pijnboompitten door de romige dooiers en spatel voorzichtig de eiwit en slagroom erdoor. Stort het mengsel nu in de met plastic folie bekleedde bak, dek af met plastic en laat minstens 6 uur tot een parfait bevriezen. Schil nu de appels en snijd ze vervolgens in blokjes. Verhit een koekenpan met boter en bak hierin de appelblokjes ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de calvados, bosbessen en de rest van de honing toe bij de appelblokjes en verwarm dit ongeveer een minuut. Stort nu de parfait en snijd hem in plakjes. Verdeel de parfait over vier bordjes en schep de appelsalsa ernaast.