• Tentoonstelling Jurre Blom

Tentoonstelling Jurre Blom

17 mei t/m 19 augustus
Jurre Blom

Kunst wordt bij Landgoed de Horst ingezet als bron van inspiratie. Kijken naar kunst versterkt de beleving en prikkelt de fantasie.

Landgoed de Horst presenteert het werk van Jurre Blom. Zijn werk is te zien in gebouw Banning. Jurre Blom (Bachelor Fine Art, HKU 2011- 2015) laat zich inspireren door voorstellingen op het internet, dat hij als een onuitputtelijke beeldbank beschouwt. Juist door de ondefinieerbaarheid van sommige van deze voorstellingen raakt hij als schilder/tekenaar gefascineerd.

Hij verzamelt beelden die op een bepaalde manier ‘incompleet’ zijn. Je kunt hierin allerlei narratieve elementen terugvinden, die samen toch geen volledig verhaal vertellen. In zijn werk ontstaan daardoor authentieke situaties met een bijna surrealistisch karakter.

Deze situaties vragen dus om een verklaring; ze representeren een soort ‘tussenmoment’. Er is iets aan vooraf gegaan en er staat nog iets te gebeuren. Maar in het moment zelf is het niet duidelijk wat dit inhoudt en dat is verontrustend. In het Engels noemt men dit uncanny: een schijnbaar vertrouwde voorstelling die om een onduidelijke reden niet lijkt te kloppen.

Blom behoudt bij het schilderen en tekenen van dit soort beelden een grote helderheid, doordat hij ze redelijk vergaand uitwerkt. Hierdoor ontstaat een zekere anonimiteit. Zijn werk is in essentie een koele weergave van een subtiele absurditeit binnen de realiteit.

Meer informatie over Jurre Blom? Lees meer op zijn website: jurreblom.nl