• Zomerfeestmiddag voor 200 kinderen

Zomerfeestmiddag voor 200 kinderen

Afgelopen zaterdag waren 200 kinderen en verzorgers uit opvanglocaties via Stichting Het Vergeten Kind te gast op Landgoed de Horst voor de Zomerfeestmiddag. Wat hebben we enorm genoten, er was maar 1 regel: Heb plezier en niets moet maar (bijna) alles mag. We hadden een actieve en leerzame middag georganiseerd met o.a. spuitvoetbal met de lokale brandweer, Hip Hop dansen met danseres Sharona, een boswandeling met de Boswachters, cupcakes maken, er liepen clowns rond, stoelmassages voor de verzorgers, er was een springkussen, Cheri & Co hebben voor de geschminkte gezichtjes gezorgd, een feestmaaltijd in Banning en ga zo maar door!

Dit alles hadden we niet kunnen realiseren zonder de hulp van alle vrijwilligers, collega’s, en sponsors! Geweldig om te zien dat zo veel mensen geheel kosteloos en belangeloos willen bijdragen aan zo’n maatschappelijke kindermiddag voor Stichting Het Vergeten Kind. En trots op de Baak dat we toch weer ieder jaar iets teruggeven aan de maatschappij en dat we dit jaar hebben bijgedragen aan het doel van Stichting Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen met heftige geestelijke littekens die noodgedwongen niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen. Jaarlijks verblijven er tussen de 30.000 / 35.000 vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden. Deze kinderen zie je niet en hoor je niet en daarom noemen zij ze ‘vergeten kinderen’. Ze geven deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving, bieden ze activiteiten en organiseren events, zodat ze kunnen spelen, bewegen, leren en ontspannen. Het doel van de stichting is pas bereikt als ook de vergeten kinderen een normaal leven kunnen leiden in een zorgeloze, veilige en vrolijke leefomgeving met activiteiten en ontwikkelingsmogelijkheden die passen bij hun leeftijd zodat ook deze kinderen een échte kans op een eerlijke start van een waardevol leven krijgen!

De Baak en Landgoed de Horst ondersteunen Stichting Het Vergeten Kind en organiseerden daarom de Zomerfeestmiddag. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers, collega’s, sponsors en de opbrengsten van het zomer evenement voor secretaresses en assistenten Something Special 2015, wat plaatsvond op 29 juni, is het een fantastische dag geworden!