Beleef de herfst op de Utrechtse Heuvelrug

De herfst is aangebroken en het is de perfecte tijd om te genieten van de natuur! Of je nu een dag wilt ontsnappen of een heel weekend wilt verblijven, de Utrechtse Heuvelrug biedt een scala aan herfstactiviteiten. Van monumenten en gezelligheid tot rust en natuur – er is voor ieder wat wils. Pak je agenda, plan je bezoek en ontdek de charme van deze prachtige regio in het hart van Nederland!
 

Verken de kunst en geschiedenis op de Utrechtse Heuvelrug.

Stap binnen in de wereld van pracht en praal tijdens de tentoonstelling ‘Schitteren op Soestdijk’. Van 22 november 2024 tot 23 februari 2025 opent Paleis Soestdijk haar deuren voor een betoverende reis door de glansrijke geschiedenis van het koninklijk hof. Bewonder de schitterende juwelen en weelderige baljurken die de grandeur van het hof tot leven brengen. In de grote wintertentoonstelling ‘Schitteren op Soestdijk' zal het hofleven, gecombineerd met hedendaagse mode, kunst en design, uitgebreid te zien zijn. 

Een andere tentoonstelling vindt plaats op het Maliebaanstation in Utrecht. Het Maliebaanstation bestaat dit jaar precies 150 jaar. Dit jubileum wordt door het Spoorwegmuseum gevierd met een boeiende tentoonstelling. In diverse ruimtes van het station wordt teruggeblikt op de bouw, de verschillende functies die het station door de jaren heen had en de mensen die er werkten.
 

Beleef de historie van de Utrechtse Heuvelrug.

Ontdek de historische schatten van de Utrechtse Heuvelrug, waar elk gebouw een verhaal vertelt. Van 1 april tot 1 november 2024 is het kasteeleiland van Kasteel Duurstede iedere zondag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur, mits er op dat moment geen evenement plaatsvindt. Je bent dan van harte welkom om te genieten van een heerlijke kop koffie of een goed glas wijn met wat lekkers op de binnenplaats van Kasteel Duurstede. Met een prachtig uitzicht en voor ieder wat wils!

De graftombe van de familie Van Nellesteijn is een uitzichttoren in neoclassicistische stijl op het hoogste punt van de Donderberg (36 m) in Leersum, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn. De graftombe is 14 m hoog en geeft een mooi uitzicht over de omgeving. Diverse bewegwijzerde routes lopen langs de graftombe. 

Verken Utrecht op een unieke manier! Tijdens een 1,5 uur durende stadswandeling over de muurkunst ontdek je de verborgen verhalen achter beschilderde tegels, muurschilderingen en mozaïeken. Laat een ervaren gids je meenemen langs kunstwerken die de stad tot leven brengen en historie en persoonlijke verhalen onthullen. Ontdek Utrecht zoals je het nog nooit hebt gezien!
 

De lichtjesvaart met Romeins schip is een absolute aanrader.

Stap aan boord van de replica van het historische schip ‘De Meern 1’ en vaar in stilte over de Singels en Oude Gracht. Ontdek Utrecht op een bijzondere manier tijdens een 1,5 uur durende vaartocht. Met maximaal 35 personen kan je deze vaartocht beleven. Een perfecte manier om de schoonheid van de stad te ervaren!

De KerstFair Huis Doorn wordt de Late Summer Fair! Van 26 t/m 29 september 2024 kun je op Landgoed Huis Doorn genieten van een nazomerfeest. Flaneer langs kraampjes, laat je inspireren en trakteer jezelf op koffie, chocolademelk met slagroom, huisgemaakte appeltaart of een Snoeperijtje voor twee. Geen sneeuw, maar zonnige gezelligheid!
 

Wil je optimaal genieten van al het moois dat de Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft?

Boek dan een heerlijke overnachting in het bos bij Landgoed de Horst. Huur een fiets en boek een koelrugzak, zodat je eropuit kunt trekken en deze herfst optimaal kunt genieten van de natuur. Na een actieve dag in de buitenlucht kun je tot rust komen in een van onze comfortabele kamers. Maar ga ook eens op ontdekkingstocht op het Landgoed zelf. Verspreid over het landgoed vind je inspirerende kunst en gedichten. 

Wil je nog meer van de Utrechtse Heuvelrug ontdekken? Combineer jouw herfst activiteiten dan met een bezoek aan het bruisende Utrecht. De stad biedt volop mogelijkheden voor een dagje uit en is gemakkelijk bereikbaar vanuit de Utrechtse Heuvelrug. Er is genoeg te zien en te doen in deze prachtige regio!