• Maatschappelijk verantwoord ondernemen

    Ons duurzame DNA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid zijn verweven in onze dagelijkse werkzaamheden en dienstverlening. Landgoed de Horst voldoet aan meer dan de basisvereisten en is op dit gebied voorloper in de branche. Op Landgoed de Horst, maar ook daarbuiten, maken wij ons sterk voor de kwaliteit van ondernemen en de positieve langetermijneffecten hiervan op de mens, het milieu en de samenleving. Wij geven graag het goede voorbeeld!

Leerbedrijf

Duurzaam werken

Landgoed de Horst is een leerbedrijf. Op Landgoed de Horst, maar ook daarbuiten, maken wij ons sterk voor de kwaliteit van ondernemen en de positieve langetermijneffecten hiervan op de mens, het milieu en de samenleving. We laten graag aan de volgende generaties zien wat we hier doen.

Jaarlijks zijn er zo'n 20 leerlingen en stagiaires werkzaam op Landgoed de Horst. Zij worden intensief begeleid door onze leermeesters op verschillende afdelingen. Ook stellen wij werkplekken beschikbaar voor mensen met een beperking en Wajong’ers. Door te fungeren als ervaringstraject voor langdurig werklozen, vergroten wij hun kans om daarna weer een plek te vinden op de arbeidsmarkt.

Aanstekelijk tuinieren

Het project ‘Aanstekelijk Tuinieren’ is er op gericht om mensen, met afstand tot de arbeidsmarkt, buiten vrijwilligerswerk te laten doen in ‘het groen’. Afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers kan hun sociale netwerk en de vaardigheden uitgebreid worden. Onze tuincoach, Jajette Mom, begeleidt de deelnemer(s), met gebruikmaking van tuinactiviteiten en werkt met hen aan vaardigheden die bijdragen aan participatie en/of de mogelijkheid voor het vinden van werk. Bekijk de flyer 'Aanstekelijk Tuineren' voor meer informatie.

Golden Green Key

Ook zijn wij hartstikke trots op onze Golden Green Key. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Dit keurmerk toont aan dat de deelnemers er alles aan doen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Als Gold Member voldoen wij aan de hoogste standaardeisen.

 

Voedingsmiddelen

Duurzaam & biologisch

Wij streven naar een gebruik van 100% duurzame inkoop (biologisch/MVO/fairtrade) van onze Food & Beverage producten. Het huidige percentage ligt op 86%. Daarnaast gebruikt Landgoed de Horst kruiden uit de eigen kruidentuin, slingeren we honing uit onze bijenkorven en serveren we in het oogstseizoen druiven uit eigen tuin.

Parkeren & vervoer

Bereikbaarheid

Op onze parkeerplaats beschikken wij over laadpunten voor elektrische auto's. Wij stimuleren onze gasten met het openbaar vervoer te komen. 

Bekijk onze locatie op de map
Maatschappelijke lokale initiatieven

Onze bijdrage aan de maatschappij

Landgoed de Horst en de medewerkers leveren een actieve bijdrage aan maatschappelijke lokale initiatieven rondom leren. Ook organiseren wij in samenwerking met landgoedpartners en andere organisaties Kinderfestivals voor langdurig zieke kinderen, kinderen met autisme en kinderen van vluchtelingen. We nodigen dan ook altijd kinderen uit de buurt uit. Onze medewerkers ervaren hun bijdrage aan dit soort events als buitengewoon inspirerend en leerzaam.

Leveranciers keuze

Bij de keuze van leveranciers kiezen we bewust voor leveranciers met een duurzaam product dat is bereid onder de juiste omstandigheden. Ook kiezen we zoveel mogelijk voor leveranciers uit de directe omgeving om zo de CO2-uitstoot te beperken.

 

  • 100% FSC. Daar waar mogelijk gebruiken we gerecycled papier
  • Landgoed de Horst betrekt 100% groene energie van Eneco

Benieuwd of wij nog een zaal beschikbaar hebben?