Pure chocolade parfait

"Intens genieten."

Voeding en vitaliteit

Energiek, duurzaam en lekker! Dat zijn de speerpunten in de keukens van Landgoed de Horst. Alle producten en gerechten die we serveren sluiten uitstekend aan op de energiebehoefte van mensen die een flinke mentale of fysieke prestatie willen leveren.

Kom je snel een keer proeven?

Recept pure chocolade parfait

1/2 liter opgeklopte (yoghurt dikte) slagroom
250 gram eidooier
125 gram suiker
200 gram pure chocolade
 
1. Klop de eidooier met de suiker au bain marie op 65 graden.
2. Klop vervolgens het mengsel koud (37 graden) met de keuken machine.
3. Nu kan de chocolade au bain marie worden gesmolten tot maximaal 40 graden.
4. Mix de chocolade met het eidooier mengsel. Spatel met een pannenlikker zodat het een glad mengsel wordt.
5. Voeg verolgens de opgeslagen slagroom door het chocolade en eidooier mengsel en spatel het wederom met een pannenlikker.
6. Stort het mengsel in stenen schaaltjes en zet het in de vriezer.
7. Haal het 10 minuten van te voren uit de vriezer zodat het niet te hard is.

Eet smakelijk!